Králík na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na paprice
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12592 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
700 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 621,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 132,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Králičí maso, Olej stolní, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na paprice postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme. |
2 | Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme. |
3 | Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy. |
4 | Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.