Kachna v kyselém zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna v kyselém zelí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12593 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
1200 g | Kachna mražená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 113,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 50,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna v kyselém zelí postup přípravy receptu:
1 | Kachnu očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. |
2 | Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, vložíme kousky kachny a dusíme do měkka. |
3 | K měkkému masu přidáme okmínované kysané zelí, společně dodusíme. |
4 | Podáváme s knedlíky nebo s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Stejným způsobem připravíme i husu.