Husí játra v rýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra v rýži
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12594 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
250 g | Játra husí |
200 g | Rýže dušená |
50 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 674,8mg |
Draslík | 566,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra husí, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra v rýži postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na kostičky a krátce je podusíme spolu s houbami na cibulce se sádlem. |
2 | Podušená játra vmícháme do rýže, ještě chvíli dusíme. |
3 | Pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.