Kuře s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s petrželkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1200 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 144,2mg |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 384,7mg |
Vláknina | 91,8mg |
Vitamín A | 280,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme a zvolna opečeme na másle. Poté porce osolíme, opepříme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme. |
2 | Měkké maso vyjmeme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, povaříme, přidáme lžíci jemně nasekané petrželky a lžičku citronové šťávy. Šťávu nalijeme na porce kuřete. |
3 | Podáváme s rýží nebo se smaženými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.