Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 12598
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Slepice
0,5 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 452kJ
1% Sacharidy 4 g
34% Tuky 26 g
25% Sodík 499 mg
140% Bílkoviny 79 g

Slepice zadělávaná postup přípravy receptu:

1

Omytou slepici uvaříme v osolené vodě, stáhneme z kůže a nakrájíme na porce.

2

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme za stálého míchání světlou jíšku. Postupně ji zředíme vývarem ze slepice. Omáčku přisolíme, okořeníme muškátovým květem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a vložíme porce slepice.

3

Podáváme s rýží, knedlíkem nebo nudlemi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept