Holubi na divoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubi na divoko
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
650 g | Holub |
2 ks | Hřebíček |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 874,9mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 542,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Holub, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubi na divoko postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté holuby protáhneme na prsíčkách proužky slaniny, osolíme, svážeme, vložíme na zpěněnou cibuli s máslem dusit. |
2 | Přidáme očištěný, nakrájený celer, pepř, nové koření, hřebíček a očištěné holubí vnitřnosti. |
3 | Měkké holuby vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou mouky, povaříme a přecedíme. |
4 | Do omáčky vložíme holuby a prohřejeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.