Jednoduchý recept

Pekařská polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 126
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Mrkev kořen
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
10 g Petržel - nať
15 g Polévkové koření
100 g Strouhanka
20 g Sůl
150 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
2 l Vývar z hovězích kostí
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 575kJ
7% Sacharidy 25 g
36% Tuky 27 g
79% Sodík 2 g
20% Bílkoviny 11 g

Pekařská polévka postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí převaříme.

2

V míse utřeme máslo a vejce, přidáme namočenou a vymačkanou žemli, strouhanku, prosátou mouku, muškátový květ, pepř a sůl.

3

Vše dobře propracujeme a tvarujeme knedlíčky, které na tuku dozlatova osmažíme.

4

Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve vývaru ji uvaříme doměkka.

5

Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme.

6

Před podáváním do polévky vkládáme smažené žemlové knedlíčky a nakrájenou petrželovou nať.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept