Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12601

Ingredience

1,5 kg Candát obecný
1 ks Cibule
1 ks Citrony
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
3% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
34% Sodík 681 mg
52% Bílkoviny 29 g

Candát na sardelích postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla.

2

Sardelové řezy nasekáme, jemně nakrájíme petržel a cibuli. Vše vložíme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně upražíme, zalijeme vodou, povaříme a procedíme.

3

Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu, prohřejeme a nalijeme na porce ryby.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme použít i kapra, štiku nebo tresku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept