Candát na sardelích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na sardelích
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12601 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 135,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát na sardelích postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla. |
2 | Sardelové řezy nasekáme, jemně nakrájíme petržel a cibuli. Vše vložíme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně upražíme, zalijeme vodou, povaříme a procedíme. |
3 | Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu, prohřejeme a nalijeme na porce ryby. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme použít i kapra, štiku nebo tresku.