Jednoduchý recept

Majoránková omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12610
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 hrst Majoránka
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 189kJ
5% Sacharidy 18 g
28% Tuky 21 g
54% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Majoránková omáčka postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a opražíme ji do světle růžova. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody) a za stálého míchání rozvaříme na hladkou omáčku. Osolíme a povaříme 20 minut.

2

Do omáčky přidáme rozemnutou majoránku, ještě chvíli povaříme.

3

Omáčku podáváme k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept