Majoránková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majoránková omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12610 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 hrst | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 605,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majoránková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a opražíme ji do světle růžova. Zalijeme trochou vývaru (nebo vody) a za stálého míchání rozvaříme na hladkou omáčku. Osolíme a povaříme 20 minut. |
2 | Do omáčky přidáme rozemnutou majoránku, ještě chvíli povaříme. |
3 | Omáčku podáváme k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.