Jednoduchý recept

Jemná holandská omáčka

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jemná holandská omáčka 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12612

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
2% Sacharidy 7 g
59% Tuky 44 g
21% Sodík 410 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jemná holandská omáčka postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme do bílků, vložíme do kastrůlku a přilijeme zeleninový vývar. Přidáme nakrájené máslo, sůl a citronovou šťávu. Za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne.

2

Omáčku zahříváme jen zvolna, aby se nesrazila.

3

Podáváme k rybám nebo k zeleninovým pokrmům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept