Kaše z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z červené řepy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12615 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Červená řepa |
1 špetka | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 g | Strouhanka |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 416,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 41,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 411,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Ocet kvasný lihový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Omytou řepu uvaříme do měkka, oloupeme a umeleme. |
2 | Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme umletou řepu, kaši osolíme a krátce podusíme. |
3 | Nakonec přilijeme mléko a podle chuti přidáme cukr a ocet. |
4 | Kaši upravíme na mísu a ozdobíme na másle osmaženými kostičkami žemle. |
5 | Podáváme jako přílohu k hovězí pečeni. |
Poznámka
Servírujeme teplé.