Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12616
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový květ
1 kg Špenát listový čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 504 mg
35% Bílkoviny 20 g

Špenátový pudink postup přípravy receptu:

1

Omyté listy špenátu povaříme a umeleme.

2

Žloutky našleháme do pěny, přidáme v mléce navlhčenou a vymačkanou žemli, sůl, umletý špenát a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

3

Těsto vložíme do vymaštěné a vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 45 minut.

4

Pudink vyklopíme a podáváme zdobený smaženou strouhankou, politý máslem nebo citronovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept