Tykev dušená na cibulce s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev dušená na cibulce s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12620 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tykev |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,7mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 266,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykev dušená na cibulce s vejci postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. |
2 | Očištěnou, jader zbavenou a na kostičky pokrájenou tykev vložíme na zpěněnou cibulku, osolíme a dusíme do měkka. |
3 | Nakonec přilijeme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. |
Poznámka
Servírujeme teplé.