Zelí z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí z tykve
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12621 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 g | Olej stolní |
40 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tykev |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 205,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 126,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí z tykve postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěnou, na nudličky rozkrájenou tykev, kmín, sůl a dusíme asi 5 minut. Potom zaprášíme moukou a zalijeme trochou vody. |
2 | Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme ji k tykvi, okyselíme, zalijeme zbylou vodou a povaříme asi 2 minuty. |
3 | Podáváme k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.