Bramborové knedlíky s krupicí II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky s krupicí II.
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12625 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 429,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky s krupicí II. postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme. Mouku smícháme s krupicí, posypeme prolisované brambory, osolíme, vejce spojíme. |
2 | Žemle nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Vychladlé zapracujeme do těsta. |
3 | Z těsta vytvoříme podlouhlé knedlíky a vaříme v osolené vodě 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.