Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky se slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12627

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kg Brambory vařené
300 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 990kJ
34% Sacharidy 121 g
21% Tuky 16 g
45% Sodík 909 mg
37% Bílkoviny 21 g

Bramborové knedlíky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory prolisujeme.

2

Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle, necháme do nich vsáknout slaninu.

3

Prolisované brambory smícháme s krupicí, osolíme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a promícháme. Na závěr vmícháme žemli se slaninou. Z těsta připravíme podlouhlý knedlík, vložíme do vyždímaného pomaštěného ubrousku. Volně svineme a konce svážeme. Knedlík povaříme v kastrolu 30 minut, v polovině vaření obrátíme.

4

Krájíme nití, podáváme se zelím.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept