Bramborové knedlíky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky se slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12627 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory vařené |
300 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 910,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme. |
2 | Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle, necháme do nich vsáknout slaninu. |
3 | Prolisované brambory smícháme s krupicí, osolíme, přidáme do pěny ušlehaná vejce a promícháme. Na závěr vmícháme žemli se slaninou. Z těsta připravíme podlouhlý knedlík, vložíme do vyždímaného pomaštěného ubrousku. Volně svineme a konce svážeme. Knedlík povaříme v kastrolu 30 minut, v polovině vaření obrátíme. |
4 | Krájíme nití, podáváme se zelím. |
Poznámka
Servírujeme teplé.