Lilek zapečený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek zapečený s rajčaty
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12628 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Lilek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
250 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
58 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 572,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek zapečený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka zhruba 5 mm silná, zprudka opečeme na oleji, vložíme do kastrolu, ponecháme v teple. V témže oleji podusíme nasekanou cibuli, česnek, nastrouhaný celer a petrželovou nať, přidáme na plátky pokrájená rajčata, podusíme a směs prolisujeme. |
2 | Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a navrstvíme opečené plátky lilku, osolíme, posypeme 2 lžícemi strouhanky, polijeme rajčatovou omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným se lžící strouhanky, zakapeme olejem a zapečeme 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.