Recept

Bramborový závin s krupicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12632

Ingredience

80 g Anglická slanina
500 g Brambory vařené
1 ks Cibule
250 g Pšeničná krupice
80 g Strouhanka
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 941kJ
24% Sacharidy 85 g
42% Tuky 31 g
37% Sodík 748 mg
36% Bílkoviny 20 g

Bramborový závin s krupicí postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory prolisujeme, přisypeme krupici, přidáme sádlo, vejce, osolíme, spojíme v těsto.

2

Nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní jemně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a opět osmahneme.

3

Bramborové těsto vyválíme na plát, rozprostřeme na něj připravenou směs, svineme, konce stiskneme, závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Konce ubrousku zavážeme a závin uvaříme v kastrolu s osolenou vodou. Vaříme hodinu, v polovině vaření závin otočíme.

4

Hotový závin krájíme nití.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept