Recept

Krkonošský bramborový závin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12633

Ingredience

Náplň
1 ks Cibule
250 g Moravské uzené maso
50 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
Krkonošský bramborový závin
500 g Brambory vařené
150 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 067kJ
17% Sacharidy 62 g
19% Tuky 14 g
23% Sodík 466 mg
42% Bílkoviny 24 g

Krkonošský bramborový závin postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout.

3

Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny.

4

Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Uzené maso můžeme nahradit šunkových salámem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept