Krkonošský bramborový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský bramborový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12633 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 ks | Cibule |
250 g | Moravské uzené maso |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
Krkonošský bramborový závin | |
500 g | Brambory vařené |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 478,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Brambory vařené, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský bramborový závin postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory prolisujeme, přimícháme mouku, osolíme, přidáme vejce, sádlo, vše spojíme v těsto. Vyválíme plát vysoký 1 cm a připravíme náplň. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme strouhanku, společně usmažíme, necháme vychladnout. |
3 | Připravený plát potřeme vychladlou směsí a posypeme jemně pokrájeným uzeným masem. Sbalíme závin, vložíme do mokrého a vyždímaného ubrousku, konce svážeme. Střed převážeme motouzem, vaříme v osolené vodě půl hodiny. |
4 | Hotový závin nakrájíme na plátky, podáváme se zelným nebo hlávkovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Uzené maso můžeme nahradit šunkových salámem.