Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12635

Ingredience

Na omáčku
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 špetka Sůl
Bramborové noky
500 g Brambory vařené
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
25% Sacharidy 90 g
24% Tuky 18 g
27% Sodík 540 mg
31% Bílkoviny 17 g

Bramborové noky postup přípravy receptu:

1

Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, žloutky, mouku, špetku soli a zaděláme těsto. Pokud je moc husté, naředíme ho mlékem. Z těsta vyválíme válečky silné jako palec. Z válečků odkrajujeme kousky velikosti vlašských ořechů a mírně je zploštíme. Vaříme je v osolené vodě a jakmile vyplavou, zmírníme var a po dvou minutách je vyjmeme.

2

V zapékací míse navrstvíme noky s nastrouhaným sýrem, uprostřed necháme jamku pro hustou rajčatovou omáčku.

3

Rajčatový protlak smícháme s trochou vývaru nebo mléka, přimícháme mouku smíchanou s kouskem másla, osolíme, osladíme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme.

4

Takto připravený pokrm zapečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept