Recept

Kedlubny s vaječnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12640
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
8 ks Kedlubna
60 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
7% Sacharidy 25 g
20% Tuky 15 g
15% Sodík 302 mg
10% Bílkoviny 6 g

Kedlubny s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na plátky nakrájené kedlubny osolíme a podusíme na 30g másla.

2

Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a povaříme na hladký krém. Do hotového přidáme žloutek.

3

Nakonec zhoustlý krém zakapeme citronovou šťávou, mírně osladíme a nalijeme na dušené kedlubny.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept