Celer dušený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer dušený na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12641 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 604,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer dušený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nakrájíme na nudle široké asi 1cm. Vložíme je na předem rozpálenou slaninu a osmaženou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. |
2 | Před podáváním vmícháme trochu šťávy z pečeně (nebo vývar) a pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s masem a opečenými bramborami.