Celer plněný mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer plněný mletým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12642 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
1 špetka | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer plněný mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po prochladnutí odkrojíme vršek a lžičkou vydlabeme vnitřek. |
2 | Mleté maso podusíme na cibulce, drobně je nakrájíme, přisypeme trochu strouhanky, přidáme koření a vše spojíme vejcem. Nakonec přimícháme i vydlabané vnitřky celerů. |
3 | Směsí naplníme připravené celery, vložíme je na vymazaný pekáček, podlijeme a zapečeme. |