Zeleninová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová pomazánka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12644 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
150 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,3 l | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kg | Rajčata zelená |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 283,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 672,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou syrovou zeleninu umeleme a podusíme se solí, octem, cukrem a hořčičným semínkem 15-20 minut. |
2 | Směs napěchujeme do čistých sklenic a uzavřeme. |
3 | Pomazánku podáváme k vařeným masům nebo mažeme na chléb s máslem. |