Salát z pastináku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pastináku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12647 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
4 ks | Nové koření celé |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
250 g | Pastinák |
4 ks | Pepř černý celý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 544,1mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 129,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pastináku postup přípravy receptu:
1 | Ocet s 400ml vody a kořením svaříme, osolíme a podle chuti i mírně osladíme. |
2 | Očištěný, omytý a na kostičky nakrájený pastinák spaříme trochou vařící vody a necháme 2 minuty povařit. Scedíme jej, vložíme do octového roztoku a uvaříme doměkka. |
3 | Salát upravíme na mísu, zakapeme olejem a ozdobíme nasekanou cibulkou. |