Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12649
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
800 g Tykev
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 35 g
22% Sodík 444 mg
22% Bílkoviny 13 g

Přepékaná tykev postup přípravy receptu:

1

Očištěnou tykev nakrájíme na malé hranolky, podlijeme osolenou vodou a dusíme doměkka.

2

Pekáček vymažeme máslem, uvařenou tykev do něj urovnáme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme.

3

Po zapečení zalijeme pokrm smetanou rozkvedlanou s vejci a povrch posypeme nasekanou petrželkou. Tykev znovu zapečeme, až se na povrchu utvoří zlatavá kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept