Recept

Bramborové škubánky s mákem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1265

Ingredience

2000 g Brambory
300 g Cukr moučkový
600 g Mouka pšeničná hrubá
180 g Mák mletý
300 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 395kJ
29% Sacharidy 105 g
51% Tuky 38 g
60% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Bramborové škubánky s mákem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor asi z poloviny slijeme, brambory zasypeme prosátou moukou a pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu. Pod poklicí necháme brambory zvolna pařit asi 20 minut.

2

Potom směs brambor s moukou promícháme, osolíme a vymícháme na hladkou hmotu.

3

Lžící namočenou v horkém tuku vykrajujeme z hmoty noky - škubánky. Sypeme je mletým mákem s cukrem a mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept