Jednoduchý recept

Zelné karbanátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12650
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 ml Olej stolní
2 ks Špekáčky
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
1% Sacharidy 3 g
88% Tuky 66 g
12% Sodík 246 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zelné karbanátky postup přípravy receptu:

1

Očištěné, na proužky nakrájené zelí osolíme a dusíme na tuku doměkka. Občas je podlijeme vodou.

2

Měkké zelí jemně nasekáme, přidáme nakrájené špekáčky, sůl, vejce a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme ploché karbanátky. Obalíme je v mouce a opékáme na rozehřátém oleji.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept