Bramborák ze syrových a vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák ze syrových a vařených brambor
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12652 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
3 ks | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
125 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 951,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák ze syrových a vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme, vylouženou vodu slijeme a přelijeme horkým mlékem, aby brambory nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, rozšlehaná vejce, majoránku a nastrouhané vařené brambory. Dle potřeby zahustíme moukou. |
2 | Bramboráky pečeme v troubě v silnostěnném pekáči vymaštěném tuhým sádlem. Dobře vypékáme, aby byly silné kůrky. |