Bramborák s vepřovou krví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák s vepřovou krví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12653 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
10 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vepřová krev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 2,9mg |
Draslík | 881,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Vepřová krev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák s vepřovou krví postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme cibuli zpěněnou na sádle, rozkloktanou krev, mouku, prolisovaný česnek, osolíme a okořeníme. |
2 | Směs řádně promícháme, rozetřeme na vymaštěný pekáč a pečeme dozlatova. |