Jednoduchý recept

Brambory zapečené s rajčaty a masem II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12655

Ingredience

1 kg Brambory vařené
1 ks Cibule
250 ml Mléko polotučné
500 g Rajčata
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 498kJ
18% Sacharidy 65 g
72% Tuky 54 g
39% Sodík 771 mg
45% Bílkoviny 25 g

Brambory zapečené s rajčaty a masem II postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme.

2

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme.

3

Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci.

4

Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny.

Poznámka

Pokrm podáváme se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept