Brambory zapečené s rajčaty a masem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s rajčaty a masem II
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Rajčata |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 220,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s rajčaty a masem II postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme. |
3 | Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci. |
4 | Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny. |
Poznámka
Pokrm podáváme se saláty.