Recept

Brambory zapečené se zelím a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 12657
Kategorie: Brambory

Ingredience

80 g Anglická slanina
750 g Brambory vařené
1 ks Cibule
250 g Klobása uzená
500 ml Mléko polotučné
100 g Sádlo vepřové škvařené
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
17% Sacharidy 63 g
64% Tuky 48 g
40% Sodík 792 mg
49% Bílkoviny 28 g

Brambory zapečené se zelím a klobásou postup přípravy receptu:

1

Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme.

2

Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme.

3

Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme.

4

Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme.

5

Během pečení povrch mastíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept