Brambory zapečené se zelím a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se zelím a klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12657 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
250 g | Klobása uzená |
500 ml | Mléko polotučné |
100 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 966,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 347,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se zelím a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na jemně nakrájené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou klobásu a vše osmahneme. |
2 | Zelí napolo uvaříme, necháme okapat a drobně nasekáme. |
3 | Vymastíme zapékací mísu, vysypeme strouhankou a pokládáme vrstvu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, poté zelí s klobásou a navrch opět brambory. Brambory opět osolíme. |
4 | Pokrm vložíme do předehřáté trouby a jakmile se začne péci, přilijeme vejce ušlehaná do pěny s osoleným mlékem a vše dopečeme. |
5 | Během pečení povrch mastíme. |