Recept

Brambory zapečené s vejci a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12659

Ingredience

500 g Brambory vařené
0,5 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
9% Sacharidy 32 g
25% Tuky 18 g
27% Sodík 534 mg
30% Bílkoviny 17 g

Brambory zapečené s vejci a houbami postup přípravy receptu:

1

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme jemně usekané houby, osolíme, přidáme nasekanou petrželovu nať a vše dusíme doměkka.

2

Silně vymastíme zapékací mísu, vložíme na kolečka nakrájené osolené brambory, dáme vrstvu dušených hub, opět brambory, osolíme, opepříme. Na brambory dáme čtyři na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce, osolíme a poslední vrstva tvoří brambory. Osolíme, opepříme, pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby a jakmile se pokrm začne péci, přelijeme vejci ušlehanými do pěny s osoleným mlékem.

3

Pokrm upečeme do růžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept