Zelí dušené s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí dušené s těstovinami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12663 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny vařené (průměr) |
500 ml | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 56,8mg |
Vláknina | 912,8mg |
Vitamín A | 16,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí dušené s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme, podlijeme osolenou vodou a podusíme asi 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. |
2 | Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zelí a dusíme doměkka. Osolíme, mírně opepříme a okmínujeme. Zelí dusíme bez podlévání. |
3 | K měkkému zelí přidáme uvařené, scezené těstoviny a pokrm ještě chvíli podusíme. |