Zeleninový nákyp s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový nákyp s rýží
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12664 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
100 g | Houby čerstvé |
250 g | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
100 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 160,4mg |
Draslík | 492,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 613,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Květák, Olej stolní, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový nákyp s rýží postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest a květák krátce ovaříme v osolené vodě. Očištěné, nakrájené houby podusíme na oleji a propláchnutou rýži udusíme do poloměkka. |
2 | Rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem, přidáme jemně nasekanou šunku, nadrobno nakrájenou zeleninu, podušené houby a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Hmotu vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
4 | Nákyp podáváme politý máslem. |