Hrachové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachové karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12665 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Brambory |
200 g | Hrách loupaný |
0,5 hrst | Majoránka |
500 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 204,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 443,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Hrách namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a prolisujeme. |
2 | Do vzniklé kaše vmícháme nastrouhanou bramboru, koření, sůl, 1 vejce a trochu strouhanky. Nakonec přimícháme nasekané uzené maso. |
3 | Ze směsi tvarujeme na prkénku posypaném strouhankou karbanátky, potřeme je rozšlehaným vejcem, obalíme ve strouhance. |
4 | Karbanátky smažíme na oleji po každé straně asi 4 minuty. |
5 | Podáváme se špenátem nebo salátem z kysaného zelí. |
Poznámka
1