Houbové kroketky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové kroketky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12666 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cibule |
500 g | Houby čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Sádlo škvařené |
160 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 148,0mg |
Draslík | 685,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 145,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové kroketky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na malé kousky. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme houby a podusíme je. Když se všechna voda vydusí, houby osolíme, přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli, vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby strouhanku. |
2 | Na prkénku posypaném strouhankou tvarujeme ze směsi kroketky - válečky a smažíme je na sádle dočervena. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.