Krupičná kaše s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupičná kaše s cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12670 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 g | Pšeničná krupice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 21,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupičná kaše s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Na polovině dávky másla mírně opražíme krupici. Rozvaříme ji s mlékem, osolíme a za stálého míchání vaříme asi 10 minut. |
2 | Uvařenou kaši rozdělíme na talíře a omastíme ji na zbylém másle osmaženou, jemně nakrájenou cibulkou. |
Poznámka
Máslo můžeme nahradit sádlem.