Těstovinový nákyp s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s uzeným masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12673 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
150 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 119,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny čtyřvaječné, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, po okapání k nim přidáme kousek másla. |
2 | Do prochladlých těstovin přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, hrášek, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Hmotu vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |
4 | Upečený nákyp podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem. |
Poznámka
Pro přípravu pokrmu se nejlépe hodí makarony, kolínka nebo široké nudle.