Smaženky z brambor a uzeného masa II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky z brambor a uzeného masa II
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12681 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
250 g | Moravské uzené maso |
100 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 172,7mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 143,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky z brambor a uzeného masa II postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso uvaříme, na strojku umeleme. Poté umeleme i studené uvařené brambory, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, žloutky a z těsta vytvoříme placičky na prst vysoké. Obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a ihned smažíme. |
Poznámka
Smaženky podáváme se salátem ze strouhané mrkve a ředkve nebo s dušenou zeleninou, hlavně se špenátem.