Recept

Křehké těsto z vařených žloutků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12682
Kategorie: Korpusy na dort

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr moučkový
30 g Mandle
150 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

150% Kalorie 2,950 kcal
Kilojoule 12 342kJ
86% Sacharidy 311 g
223% Tuky 167 g
2% Sodík 45 mg
99% Bílkoviny 56 g

Křehké těsto z vařených žloutků postup přípravy receptu:

1

2 žloutky oddělíme do hrnku, který postavíme do vodní lázně a vaříme, až žloutky ztuhnou. Potom je protřeme sítem.

2

Suché přísady prosijeme na vál, přidáme 1 žloutek, citronovou šťávu, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto.

3

Z těsta vyválíme plát, ze kterého nakrájíme pruhy na závin, nebo vykrajujeme různé tvary formičkami.

Poznámka

Mandle před přípravou těsta nastrouháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept