Bramborové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové řezy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12685 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
1 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda ostružinová |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Ořechy vlašské |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 141,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 61,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda ostružinová, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové řezy postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhané oříšky, uvařené nastrouhané brambory, citronovou šťávu i kůru, dobře rozmícháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh, ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto naplníme do chlebíčkové nebo dortové formy a zvolna upečeme. |
3 | Studený moučník rozkrojíme, naplníme zavařeninou nebo krémem. |
Poznámka
Povrch můžeme polít čokoládovou polevou. Servírujeme studené.