Litý perník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litý perník
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12687 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
50 g | Máslo čerstvé |
10 polévková lžíce | Med včelí |
0,1 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 18,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 28,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Litý perník postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s práškem do perníku a cukrem, přilijeme vlažný med s rozpuštěným máslem, přidáme vejce a nakonec přilijeme mléko. Vše dobře promícháme. |
2 | Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |