Jednoduchý recept

Perník na plech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 12688
Kategorie: Perníky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
30 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do perníku
50 g Mandle
200 g Med včelí
0,1 l Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 755kJ
22% Sacharidy 80 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 4 mg
15% Bílkoviny 8 g

Perník na plech postup přípravy receptu:

1

V mléce rozmícháme vejce, přidáme vlažný med a zaděláme jím všechny suché přísady. Těsto necháme přes noc odpočinout.

2

Druhý den těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech ve vrstvě vysoké asi 2cm. Upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova - asi 30 minut.

3

Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Ořechy a mandle umeleme nebo jemně nasekáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept